Upute za testiranje

Samo za kandidate koji su prijavili studij psihologije !

Kako bismo razredbeni postupak učinili jednostavnijim i pružili vam što više pravodobnih informacija, objavljujemo ove upute sa svim najvažnijim informacijama o testiranju. Nadamo se da ćemo time smanjiti broj mogućih nesporazuma i pogrešaka, a vama omogućiti da se što bolje pripremite.

Nakon završetka prijava u Studentskoj službi Fakulteta koje traju od 24. do 26. lipnja 2020. te provjere podataka, na internetskoj stranici Filozofskog fakulteta bit će objavljen raspored testiranja po dvoranama. Testiranje se provoditi na Filozofskom fakultetu, Ivana Lučića 3, Zagreb. U svim će dvoranama testiranje početi istodobno i tko zakasni, neće moći pristupiti testiranju. S obzirom na česte zastoje u zagrebačkom prometu, savjetujemo vam da barem 1 sat prije testiranja dođete u blizinu Filozofskog fakulteta, kako bi na vrijeme ušli u zgradu i bez žurbe pronašli dvoranu vašeg testiranja.

Testiranje: subota 04.07.2020.

U subotu 04.07.2020. od 13 sati ćete moći ući u zgradu FFZG, a od 14.00 sati pred svakom će dvoranom početi prozivanje. Vaša je dužnost da sa sobom imate osobnu iskaznicu ili putovnicu, potvrdu o prijavi i dvije nove kemijske olovke koje pišu tamnoplavom ili crnom bojom. Obrasce za odgovore dobit ćete prilikom ulaska u dvoranu za testiranje. Obrasce nemojte savijati niti ih gužvati. Ocjenjivanje vaših odgovora provest će se optičkim čitačem, a da bi to bilo moguće, morate odgovore na obrascu za odgovore označiti u skladu s navedenim pravilima. Za svaki je zadatak u testu ponuđeno pet odgovora označenih slovima: A, B, C, D, E. Samo je jedan odgovor točan. U obrascu za odgovore trebate zacrniti polje ispod slova točnog odgovora pojedinog zadatka. Primjeri ispravnog i neispravnog zacrnjivanja polja točnog odgovora prikazani su na sljedećoj slici:

Način označavanja odgovora i eventualnih ispravaka pogrešno označenih odgovora prikazan je u niže navedenom primjeru:

  • ispravno su označeni odgovori na prva dva pitanja. U 1. zadatku je odabran odgovor C, a u 2. zadatku je to odgovor E;
  • ispravno su provedene ispravke u 3. i 4. zadatku. U 3. zadatku je najprije odabran odgovor D, koji se u bodovanju zanemaruje jer je zatim odabran odgovor E kao točan. U 4. zadatku je odabran odgovor C, a zanemaruje se prethodno upisani odgovor A;
  • u 5. i 6. zadatku se odgovori ne priznaju jer je označeno više odgovora, a nije upisan ispravak.

Važno upozorenje: prilikom ocjenjivanja vaše uspješnosti u testu nema tzv. “negativnih bodova”. Dakle, netočni se odgovori ne odbijaju od točnih.

Nakon rješavanja prvog testa, koje traje približno jedan sat, bit će stanka od 15 minuta, a zatim se testiranje nastavlja. Predviđeno je da testiranje završi do 18 sati. Pozivamo vas da se u vezi s bilo kojom nejasnoćom na vrijeme obratite u Info-centar Filozofskog fakulteta.

Želimo vam puno uspjeha na testiranju!