Opći podaci o postupku

Svi pristupnici koji se prijave za upis na neki od preddiplomskih sveučilišnih studija Filozofskoga fakulteta obavezni su pristupiti razredbenom postupku i obaviti ga u cijelosti.

Test intelektualnih sposobnosti: U sklopu razredbenog postupka pristupnici obavezno moraju prijaviti i pristupiti testu intelektualnih sposobnosti koji organizira Filozofski fakultet.

Jedina iznimka je integrirani preddiplomski i diplomski studij Povijest-Geografija.

Postupak prijave za test intelektualnih sposobnosti možete vidjeti ovdje.

VAŽNO! Prijava za test intelektualnih sposobnosti obavlja se na Filozofskom fakultetu.

Za testiranje se mogu prijaviti samo oni pristupnici koji su u sustavu postani-student.hr (NISpVU) prijavili neki od studija na Filozofskom fakultetu. Termine prijava možete vidjeti ovdje. Test intelektualnih sposobnosti temelji se na primjeni testa od više vrsta zadataka neverbalnog i verbalnog tipa.

Razredbeni prag na testu intelektualnih sposobnosti iznosi 20% od ukupnog broja bodova testa. Pristupnik koji na testu ne prijeđe razredbeni prag od 20% isključuje se iz daljnjeg razredbenog postupka.

Rang-lista prijavljenih pristupnika za upis na studijske programe na Filozofskom fakultetu sastavlja se prema sustavu bodovanja koji možete vidjeti u sustavu postani-student.hr (NISpVU).

Preduvjeti za neke studijske programe: Za neke studijske programe (neki jezici) postoje preduvjeti za upis. Studijske programe koji zahtijevaju ispunjavanje preduvjeta i opis preduvjeta možete vidjeti ovdje (sustav postani-student.hr (NISpVU)). Bez ispunjenog preduvjeta pristupnik ne može upisati studij za koji postoji preduvjet.